Kesäharjoittelu Comiqilla

Kesäharjoittelu Comiqilla

Hei! Olen Emma Lepistö, toinen tämän kesän Comiqin kesäharjoittelijoista. Yhteensä meitä kesäkuun alussa perehdytysjakson aloittaneita on peräti kuusi kappaletta: kesäharjoittelijat minä ja Topi sekä neljä junioria Juha, Joel, Paavo ja Juho.

Tulen töihin Turusta asti, joten juna on kesän aikana tullut tutuksi. Matkoilla olen tehnyt töitä, katsonut Netflixiä, opiskellut ja kuluttanut aikaa puuhailemalla milloin mitäkin käsitöiden tai piirrosten parissa. Pitkät työmatkat ovat vaatineet totuttelua, mutta näin jälkikäteen ajateltuna kesä on viilettänyt kepeästi ohi kahden kaupungin välillä matkustellessa.

Opiskelen Turun yliopistossa tietojenkäsittelytieteitä ja nyt syksyllä aloitan data-analytiikan maisterivaiheen opinnot. TKT-tutkinto on ollut hyvä pohja Comiqin koulutusohjelmalle, siitäkin huolimatta etten ole ennen tätä kesää tutustunut testausautomaatioon saatikka DevOpsiin. Ennen Comiqia vahvin ohjelmointikieleni oli Java, mutta nyt kesän aikana Python on tullut sen verran tutuksi, että sen harjoittelemista on kiva jatkaa.

Koulutusohjelman aikana me juniorit olemme opiskelleet ISTQB-sertifikaattikokeeseen, harjoitelleet itsenäisesti kursseja netistä, tehneet projekteja yksin ja ryhmässä sekä esitelleet saavutuksiamme toimiston yleisölle. Tutuksi ovat tulleet muun muassa Scrum, Agile, Jenkins, Robot Framework, Docker, Ansible ja Vagrant. Projektit ovat viikko viikolta kehittyneet niin, että aloitimme työmme yksikkötestauksesta ja nyt kesän jälkeen meillä on kasassa hieno ympäristö automaatiotestauksineen. Olen huomannut, että esimerkiksi erilaisten komentorivien käyttötaito on kehittynyt ihan huomaamatta.

Vaikka teemmekin projekteja ryhmässä ja toisia auttaen, on opiskelu kuitenkin omalla vastuulla. Perehdytysjakson työt ovat ongelmanratkaisupohjaisia ja itseopiskelumateriaalia on paljon. Konsultin työn olennaisia sosiaalisia taitoja olemme kehittäneet esittelemällä viikoittaisia töitämme yleisölle sekä kommunikoimalla harjoitteluprojekteissa tiimin jäseninä. Voisikin tiivistää, että kuten konsultin työ, myös kesäharjoittelu Comiqilla vaatii sosiaalisten taitojen lisäksi itseohjautuvuutta.

Kesäharjoittelu Comiqilla on ollut ihan älyttömän mukavaa. Toimistolla saa aivan varmasti nauraa paljon päivän aikana ja työpaikan henki on välitön, rento ja osaava. Töihin saa tulla omana itsenään ja voi luottaa, että apua voi pyytää keneltä tahansa. Yksi suuri plussa on myös Comiqin lounasetu, jonka ansiosta olen sekä säästänyt paljon rahaa että tutustunut Helsingin ruokatarjontaan ja laajentanut makutottumuksiani.

Nyt kun kesä on tulossa päätökseen, on minun aika palata taas koulunpenkille suorittamaan maisterin tutkinto loppuun. Siitä on kuitenkin ollut puhetta, että minun ja Comiqin tiet voisivat vielä kohdata opiskeluiden jälkeen. Ensimmäistä kertaa elämässäni kesätöistä on todella vaikea lähteä. Ikävä tulee työkavereita, työpaikkaa, projekteja ja pakko myöntää, että myös Helsinkiä. Ei muuta kuin kiitoksia ihanasta kesästä ja näkemisiin!